Προφίλ

Η «Μουσική Δημιουργία Αθηνών» ιδρύθηκε το 1995 από τη μουσικοσυνθέτη Μαρία Οικονομάκου που οραμά της ήταν η διάδοση της τέχνης της μουσικής με αγάπη μέσω αυτής και των αξιόλογων καθηγητών και μουσικών συνεργατών της.

Γραμμή της σχολής είναι η διδασκαλία της μουσικής ,να γίνεται από καθηγητές με γνώσεις, ενθουσιασμό και υπομονή οι οποίοι θα είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους μαθητές να εξελιχθούν μουσικά αλλά κυρίως να αγαπήσουν αυτό που κάνουν.

Η εκμάθηση της μουσικής είναι δικαίωμα όλων ανεξαρτήτως ηλικίας και στόχου. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις δυσκολίες της εποχής μας διατηρούμε τα δίδακτρα χαμηλά κρατώντας όμως την εκπαίδευση σε υψηλά επίπεδα με τις πιο εξελιγμένες και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

Μαρία Οικονομάκου

Οι σπουδαστές μας μπορούν να ασχοληθούν  επαγγελματικά  με τη μουσική και το τραγούδι και να αποκτήσουν Κρατικα Πτυχία και Δίπλωματα Αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού.


Το Πρόγραμμα Μουσικών Σπουδών στελεχώνεται από καταξιωμένους  καθηγητές  με αναγνωρισμένους  τίτλους σπουδών με  εμπειρία και αγάπη για την μουσική.Προσφέρει υψηλής ποιότητας μουσική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση μέσα απο ένα σύγχρονο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της κοινωνίας του 21ου αιώνα.Το περιεχόμενο σπουδών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικών πεδίων το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική και παιδαγωγική κατάρτιση με τη σωστή καλλιέργεια και ανάπτυξη της τεχνικής και ερμηνευτικής δεξιότητας, σε όλα τα είδη μουσικής (κλασσικη,τζαζ, ροκ, φανκ,μιούζικαλ κ.α). Επίσης, προσφέρει πολλές ευκαιρίες εμφάνισης μπροστά σε κοινό μέσω της συμμετοχής σε μικρά και μεγάλα μουσικά σύνολα. 

Στόχος μας ειναι οι σπουδαστές μας να σταδιοδρομήσουν ως αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού είτε ως καθηγητές στη Μέση και Ανώτερη Εκπαίδευση είτε ως Σολίστ είτε συμμετέχοντας σε κάποια μπάντα ή μουσικό σύνολο.

Η Μουσική Δημιουργία είναι αναγνωρισμένη σχολή  από το κράτος Αρ. Αποφ. Υπο/κατεχν/δ/36076/1995 και χορηγεί πτυχία και διπλώματα για τους σπουδαστές που ολοκληρώνουν το τίτλο σπουδών τους είτε στην κλασική είτε στη μοντέρνα μουσική.